06-03-09

CRANBERRYSAUS (vraag v/HANNIE)

Ingrediënten:

-          4 sjalotjes

-          1 zak cranberry’s

-          50 g boter

-          10 jeneverbessen (licht gekneusd)

-          2 laurierblaadjes

-          250 ml rode port

-          400 ml kippenbouillon

-          1 theelepel maïzena aangelengd m/2 theelepels koud water

 

Bereiding:

-          kook de cranberry’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking

-          houd 4 eetlepels van het kookvocht apart en vries de rest in voor een volgende keer

-          smelt de boter

-          voeg gehakte sjalotjes toe

-          voeg de jeneverbessen & de laurierblaadjes toe

-          laat deze zacht worden o/e laag vuurtje

-          voeg de port toe

-          laat het inkoken tot de helft over is

-          voeg de bouillon & de maïzena toe

-          laat koken tot de saus dikker wordt

-          haal de pan v/h vuur

-          giet de saus door een zeef zodat alle stukjes zijn verwijderd

-         voeg als laatste de 4 eetlepels van het vocht toe die je apart hebt gehouden

11:14 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cranberrysaus |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.