06-03-09

KEIZERINNENRIJST (vraag v/LILEPE)

Ingrediëntenvoor 4 personen:

-          100 g dessertrijst

-          5 dl melk

-          100 g suiker

-          12 g gelatineblaadjes

-          1 eierdooier

-          2,5 dl slagroom

-          15 g bloemsuiker

-          2 eetlepels Kirsch (of Grand Marnier, Cointreau…)

-          1 eiwit

-          vers fruit naar keuze (kiwi, aardbeien, ananas, bigarreau-kersen)

 

Bereiding:

-          kook de dessertrijst gedurende 40 min gaar i/d melk

-          voeg de suiker toe

-          week intussen de gelatineblaadjes i/koud water

-          knijp ze uit & voeg ze samen m/d eierdooier aan de hete rijstpudding toe

-          laat afkoelen

-          klop de slagroom stijf m/d bloemsuiker

-          spatel ze door de rijst samen m/d Kirsch (of andere likeur)

-          klop het eiwit stijf en hef voorzichtig onder het rijstmengsel

-          giet de rijst i/e ingeoliede vorm

-          laat opstijven i/d koelkast

-          ontvorm en garneer m/h vers fruit

11:31 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: keizerinnenrijst |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.