09-03-09

Krokant filodeeg m/erwtenmousseline, radijs & muntmayonaise (vraag v/MARLEEN)

krokant filodeeg

Ingrediënten voor 4 personen:

-          500 g zeer vastkokende aardappelen (bij voorkeur Ratte)

-          olijfolie

-          volle melk

-          grof gemalen zwarte peper

-          zeezout

-          200 g peuldoperwten

-          80 g ongezouten boter

-          1 groot vel filodeeg

-          een bos radijzen

-          6 eetlepels radijzenscheuten

-          voor de muntmayonaise:

o   2 eetlepels versgemaakte mayonaise

o   2 eetlepels volle melk

o   1 eetlepel fijngehakte munt

o   1 eetlepel fijngehakte bieslook

 

Bereiding:

-          meng de ingrediënten voor de mayonaise & laat het mengsel rusten

-          schil de aardappelen & kook ze beetgaar

-          plet ze fijn m/e vork

-          klop de puree op m/olijfolie & volle melk

-          kruid m/peper & zout & houd alles warm

-          blancheer de erwten gedurende 4 minuten

-          giet af & laat schrikken onder koud stromend water

-          mix de groenten zeer fijn & klop op m/boter

-          kruiden m/peper & zout

-          bak ondertussen het filodeeg krokant i/e oven van 200°C

-          trek het nadien in min of meer gelijke stukken

-          leg eerst wat aardappelpuree o/d verwarmde borden & leg er het filodeeg tegen

-          vul aan m/d erwtenmousseline, een nieuw laagje filodeeg, de aardappelpuree, enz…

-          werk i/rechte lijnen

-          decoreer m/plakken radijs

-          bestrooi het geheel m/radijsscheuten

-          lepel de muntmayonaise rond de frisse groentenbereiding

14:58 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: filodeeg |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.