10-03-09

BOOTJE m/tomaat & garnaal

aardappelbootje

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 middelgrote aardappelen

-          100 g grijze garnalen (vers of diepvries)

-          100 g kerstomaten

-          4 eetlepels halfvolle verse kaas (bv. Brabantse plattekaas)

-          2 eetlepels pijnboompitten

-          ¼° bieslookplantje

-          30 g rucola

-          1 citroen

-          peper en zout

  

Bereiding:

-          rooster de pijnboompitten kort zonder vetstof i/e pan m/anti-aanbaklaag

-          snij de kerstomaatjes i/vier

-          snipper het bieslook fijn

-          laat de diepvriesgarnalen ontdooien & dep ze droog

-          maak de aardappelen goed schoon

-          kook ze gaar i/d schil i/lichtgezouten water +/- 20 min.

-          snij een hoedje v/d aardappelen & hol ze voorzichtig uit

-          prak de inhoud fijn

-          meng deze m/d verse kaas, het bieslook, peper & zout

-          meng alles voorzichtig m/d garnalen & de tomaatjes

-          zet de gevulde aardappelen 10 min. i/e op 200°C voorverwarmde oven

-          spreid een bedje v/rucola & pijnboompitten op elk bord

-          schik er de gevulde aardappel op

-          versier m/e schijfje citroen

-          serveer onmiddellijk

17:59 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bootje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.