10-03-09

SLAATJE (asperges, mosselen, garnalen & gemarineerde venkel)

slaatje

Ingrediënten voor 4 personen:

-          300 g gekookte mosselen

-          160 g gepelde garnalen

-          12 groene asperges

-          1 gele, oranje of rode paprika

-          1 venkel i/dunne plakjes gesneden

-          1 bondje basilicum

-          peper & zout

-          een scheut olijfolie

-          1 eetlepel suiker

-          2 eetlepels frambozenazijn

-          1 teentje knoflook

-          2 takjes tijm (enkel de blaadjes)

-          ¼ dl water

 

Bereiding:

-          marineer de venkel een uurtje m/d knoflook, suiker, peper, zout, tijm, water & azijn

-          blancheer de asperges & snijd ze i/dunne plakjes

-          meng er wat olijfolie onder

-          breng ze op smaak met peper & zout

-          snijd de paprika i/kleine blokjes & meng hem m/d fijngesnipperde basilicum, peper, zout & olijfolie

-          meng de garnalen & de mosselen

-          schep i/glazen kommetjes

-          afwisselend een laagje groenten, en een laagje garnalen & mosselen

-          werk af m/e takje basilicum

12:27 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: slaatje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.