14-03-09

CANARD à l'orange (vraag v/DIRK)

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 jonge eend

-          4 eetlepels olie

-          peper & zout

-          ½° liter sinaasappelsap

-          3 eetlepels porto

-          1 eetlepel honing

-          100 g boter

-          2 sinaasappelen

-          oesterzwammen

-          basilicumblaadjes

 

Bereiding:

-          wrijf de eend in m/zout & peper

-          braden gedurende 1 uur bij 200°C

-          na 30 min. sinaasappelsap, porto & honing bij de eend doen

-          besprenkel regelmatig de eend m/h braadvocht zodat het aroma i/h vlees dringt & de huid lekker knapperig wordt

-          na afloop v/d gaartijd de eend u/d pan nemen & warm wegzetten

-          giet het vocht i/e steelpannetje

-          kook het voor de helft in zodat je een mooi gebonden saus krijgt

-          was de sinaasappelen grondig & snij flinterdunne reepjes v/d schil

-          kook die mee gaar i/d saus

-          werk de saus net voor het opdienen af m/peper & zout

-          roer er ook enkele blokjes koude boter onder, daardoor krijg je een mooi glanzende saus

-          versnij de eend

-          versier m/enkele basilicumblaadjes

-          serveer m/e lekkere aardappelgratin & gebakken oesterzwammen

12:24 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: canard a l orange |  Facebook |

Commentaren

traaggegaard ribstuk van speenvarken wil graag de temperatuur en bradtijden weten voor traaggegaard speenvarken 1.200 gram


danku daisy

Gepost door: daisy | 12-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.