14-03-09

VARKENSMEDAILLONS (vraag v/HENNIE)

varkensmedaillons

Ingrediëntenvoor 6 personen:

-          1,2 kg varkensfilet

-          12 sneden mager spek

-          peper uit de molen

-          150 ml water

-          80 ml whisky

-          2 dl room

-          3 eetlepels groene peperbolletjes

-          1,5 eetlepel sausbinder

-          3 bekers kaasblokjes (bv. Cambozola Cuisine)

 

Bereiding:

-          snijd de varkensfilet i/12 schijfjes

-          wikkel het spek om de filetschijfjes & bevestig m/tandenstokers

-          kruiden m/peper uit de molen

-          verhit een beetje olie i/e pan

-          braad de filets 5 min. aan alle kanten o/e zacht vuurtje

-          hou ze vervolgens warm

-          zie erop toe dat de pan niet aangebrand is

-          blus de braadjus m/water & voeg er wat PH-bouillon bij

-          neem de whisky en voeg die er bij samen m/d room

-          voeg de groene peper toe

-          laat het geheel inkoken tot de saus gebonden is

-          voeg eventueel wat sausbinder toe

-          leg de medaillons opnieuw i/d warme saus

-          strooi de kaasblokjes over het vlees & de braadjus

-          serveer onmiddellijk

-          geef er sperzieboontjes & aardappelpartjes bij

12:05 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: varkensmedaillons |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.