23-03-09

CHAMPIGNONSOEP m/truffel (vraag v/MARINA)

champignonsoep met truffel

 

 

 

 

Ingrediënten voor 6 personen:

-          700 g champignons

-          4 teentjes knoflook

-          2 eetlepels olijfolie

-          6 dl gevogeltebouillon

-          450 g bladerdeeg

-          2 dl room

-          1 truffel

-          1 eierdooier

-          peper & zout

 

 

 

 

Bereiding:

-          borstel de champignons schoon

-          pel & hak het knoflook & verhit de olijfolie i/e pan

-          voeg champignons, knoflook, peper & zout toe

-          zet 3 min. o/e hevig vuur

-          voeg de bouillon toe

-          dek de pan af & laat 20 min. koken o/e zacht vuurtje

-          rol het bladerdeeg uit & snijd er 6 schijven uit

-          (de diameter moet 4 cm breder zijn dan de kommetjes waar je de soep in serveert)

-          mix de soep

-          zet de pan terug o/e zacht vuurtje & roer er de room door

-          borstel het truffeltje schoon & rasp het tot fijne snippers

-          verdeel de soep nu over de kommetjes

-          bestrooi ze m/truffelsnippers

-          dek de kommetjes af m/e schijf deeg

-          roer de eierdooier los m/één eetlepel water

-          strijk hiermee het deeg royaal in

-          zet de kommetjes i/e voorverwarmde oven van 210°C

-          laat 20 min. bakken & dien meteen op

11:22 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: truffel, champignonsoep |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.