27-03-09

FRAMBOZENBESSENJAM (vraag v/ROGER)

frambozenjam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 1,5 kg:

-          1 kg frambozen

-          500 g aalbessen, v/d steeltjes geritst

-          sap v/één citroen

-          1,5 kg kristal- of geleisuiker

-          klontje boter (zo nodig)

 

Bereiding:

-          doe de helft van de frambozen & alle aalbessen i/e pan & kook op laag vuur

-          af en toe roeren tot de sappen er uit lopen

-          voeg de rest van de frambozen, het citroensap & de suiker toe

-          los de suiker al roerend op

-          draai het vuur hoger

-          kook het geheel ca. 15 min. tot het stollingspunt is bereikt

-          haal de pan v/h vuur & laat 10 min. rusten

-          vul de potten & sluit ze af met cellofaan of een deksel

 

Tips:

-          de suiker kan je deels vervangen door honing wat de jam een heel zachte smaak geeft

-          de dikte test je door een beetje jam op een bordje te gieten, wat te laten afkoelen en dan met je vinger even te voelen.  De jam moet stevig maar toch veerkrachtig zijn & nog een beetje lopend

-          vul de potten zo hoog mogelijk, zo verhinder je dat de lucht je werk laat schimmelen

-          ONMIDDELLIJK de potten vullen en ONMIDDELLIJK afdekken

-          goed afgesloten jam bewaar je zonder probleem een jaar op een droge, koele en donkere plaats

22:22 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: frambozenjam |  Facebook |

Commentaren

wat een keukenpiet ben jij zeg lekker

Gepost door: Madammeke Ongeduld | 27-03-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.