07-04-09

Krokante maïs- & oestersoep

krokante maïs & oestersoep

Ingrediënten voor 4 personen:

-          12 holle oesters uit de schelp

-          1 eetlepel gehakte verse gember

-          1 l kippenbouillon

-          1 blikje maïskorrels (+/- 300 g)

-          1 theelepel sesamolie

-          2 eieren

-          2 eetlepels fijngesneden pijpajuin

-          2 eetlepels fijngehakt bieslook

 

Bereiding:

-          haal de oesters uit de schelp, bewaar het oestervocht & zeef het

-          schil de gember & hak fijn

-          snij de pijpajuin fijn

-          verwarm de kippenbouillon m/h oestervocht toegevoegd tot onder het kookpunt

-          voeg maïskorrels & gember toe

-          laat 2 min. doorwarmen

-          voeg sesamolie toe & daarna de eieren die vooraf geklutst zijn

-          voeg, nadat de eieren in slierten gestold zijn, de pijpajuin toe

-          laat nog één min. doorwarmen

-          dresseer drie oesters per bord & serveer de soep over de oesters

-          werk af m/fijngehakt bieslook

12:44 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: soep, mais, oesters |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.