07-04-09

PAASBROOD

Paasbrood

Ingrediënten:

-          1 zakje gedroogde gist

-          400 g bloem

-          80 g suiker

-          1 zakje vanillesuiker

-          100 ml lauwwarm water

-          1 theelepel kaneelpoeder

-          2 eieren (losgeklopt)

-          1 eetlepel olijfolie of 50 g gesmolten boter

-          voor de afwerking:

o   1 ei (losgeklopt)

o   poedersuiker

o   1 hardgekookt ei

 

Bereiding:

-          los de gist op i/h lauwe water & laat even rusten

-          stort de bloem o/e werkvlak

-          maak een kuiltje i/h midden & doe er alle ingrediënten voor het deeg in

-          meng m/d hand & kneed in 7 à 10 min. tot een glad, soepel deeg

-          leg het deeg i/e kom & bedek m/e vochtige theedoek

-          laat o/e lauwwarme plaats +/- 2 uur rijzen

-          kneed het deeg goed door & vorm het tot 2 lange rollen

-          vlecht de rollen & maak er een cirkel van

-          laat dan nog één uur rijzen

-          bestrijk het dan m/e losgeklopt ei

-          bak het brood midden i/e voorverwarmde oven van 210°C

-          in 30 à 40 min. is het mooi gaar & bruin

-          laat het brood afkoelen o/e rooster

-          bestrooi voor opdienen m/poedersuiker

-          leg i/h midden een hardgekookt ei

-          eventueel kan het je ei een mooi kleurtje geven

14:11 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paasbrood |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.