09-04-09

PAASPIEPKUIKENTJES

paaspiepkuikentjes

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 piepkuikentjes

-          3 eetlepels verse dragon (fijngehakt)

-          150 g boter op kamertemperatuur

-          100 g magere plattekaas

-          1 dl room

-          peper & zout

-          250 g snelkookrijst

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 200°C

-          meng 2/3° van de boter m/d plattekaas

-          roer de helft v/d dragon erdoor & kruid pittig m/peper & zout

-          vul de piepkuikentjes met dit mengsel

-          steek ze dicht m/e houten prikker

-          leg ze i/d braadslee

-          smelt de rest v/d boter & overgiet er de kuikentjes mee

-          zet +/- 30 min. i/d oven

-          overgiet de kuikentjes tijdens het braden regelmatig m/braadvocht

-          kook ondertussen de rijst

-          prik aan het einde v/d braadtijd even in de boutjes

-          ze zijn gaar wanneer er helder vocht uitloopt

-          houd de kuikentjes warm

-          ontvet het braadvocht & roer de room erdoor

-          laat de saus wat indikken

-          voeg de rest v/d dragon toe

-          kruid eventueel bij m/peper & zout

 

Tip:

-          meng fijngesneden prinsessenboontjes onder de rijst

-          een frisse Tongerlo Dubbel Blond 6° is hier zeker op zijn plaats

14:11 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: piepkuiken |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.