09-04-09

VERRASSENDE PAASHAPJES...

paashapjes

Gevulde eitjes zijn een verrassend hapje vooraf.  Niet alleen voor de paasbrunch of het traditionele paasmaal, maar voor alle feestelijke gelegenheden.  Vooral voor kinderen zijn ze plezierig om maken.  Laat ze helpen om de eitjes uit te lepelen, eiwit & dooier te prakken, de groenten te mengen of de eitjes te vullen.  Oudere kinderen, die met een mes overweg kunnen, mogen de groenten ook i/reepjes & blokjes snijden.

 

Hardgekookte eieren & zelfgemaakte vullingen:

-          voorbereiding:

o   kook eerst de eieren

o   breng water a/d kook & leg er de eitjes één voor één m/e lepel in

o   laat ze samen 10 min. koken

o   haal de eitjes er m/e lepel uit & laat ze afkoelen o/e keukenhanddoek

-          haal de eitjes leeg:

o   snijd m/e mes voorzichtig het topje van de bovenzijde

o   de opening moet breed genoeg zijn om er een koffielepel door te steken

o   lepel eiwit & dooier er m/e koffielepel uit

o   doe dit voorzichtig, de eierschaal mag niet breken

o   deponeer eiwit & dooier i/e kom & prak dit fijn voor verdere verwerking

-          vullingen:

o   met veldsla

§  prak eiwit & dooier m/e vork

§  snijd blaadjes veldsla i/fijne reepjes

§  meng het mengsel m/mayonaise, mosterd & veldsla

§  vul daarmee de eieren op

o   met witloof

§  was een stronk witloof

§  droog de groente & snijd ze i/flinterdunne reepjes

§  snijd een sjalotje i/fijne stukjes

§  maak een vinaigrette m/hazelnootolie & azijn

§  kruid m/peper & zout

§  meng witloof & sjalotjes & besprenkel ze m/d vinaigrette

§  prak v/d helft v/d eieren, eidooier & eiwit & meng het m/mayonaise

§  kruid m/e beetje zout & peper

§  vul elk ei voor de helft m/h mengsel

§  vul verder aan m/d witloofreepjes

o   met tomaten

§  snijd de tomaten i/vier

§  haal er de zaadjes uit

§  snijd het vruchtvlees i/kleine blokjes

§  meng de tomaten m/fijngehakte ui, een groen chilipepertje, fijngehakte koriander & olijfolie

§  vul de eieren m/d mengsel

o   met sla

§  maak een mengsel van uiterst fijn gesneden lollo bionda & lollo rossa

§  meng er wat mayonaise of yoghurtdressing door

§  meng er gepelde grijze garnalen onder

§  vul er de eitjes mee

o   met asperges

§  snijd witte of groene asperges i/blokjes & kook ze beetgaar

§  prak eiwit & eidooier & meng m/e beetje gesmolten boter

§  kruid m/peper & zout

§  snijd gerookte zalm i/fijne stukjes

§  meng zalm & aspergeblokjes onder het eimengsel

§  vul er de eieren mee

§  versier elk ei m/e aspergepunt

o   met paprika

§  rooster een rode, groene & gele paprika onder de ovengrill tot het vel bijna zwart ziet

§  haal er m/e mesje het vel af

§  snijd de paprika’s i/reepjes & marineer ze 1 uur i/fijne olijfolie

§  laat ze vervolgens uitlekken o/keukenpapier

§  snijd de paprika i/heel kleine blokjes

§  snijd een teentje knoflook i/fijne stukjes

§  meng ze, samen m/d fijngemalen rozemarijn onder de paprikablokjes

§  vul de eieren m/d mengsel

o   met aubergine

§  snijd de aubergine i/plakjes, leg ze o/e bakplaat & besprenkel ze m/wat olijfolie

§  rooster ze 15 min. i/d oven op 180°C

§  laat ze afkoelen & snijd ze i/blokjes

§  prak eiwit & eidooier

§  meng m/e vinaigrette van olie, azijn, peper, zout & Provençaalse kruiden

§  prak een beetje mozzarella

§  meng eieren & mozzarella onder de aubergines

§  vul er de eieren mee

o   met groentenragout

§  snijd een aubergine, een courgette & een rode paprika i/kleine blokjes

§  wok ze beetgaar

§  kruid m/peper & verse tijm

§  vul de eitjes voor de helft m/geprakt eiwit & eidooier

§  vul aan m/d blokjes groenten

o   met gemengde groenten

§  kook twee wortelen, een halve stengel prei & prinsessenbonen

§  laat ze goed uitlekken

§  snijd ze i/fijne gelijke reepjes & meng ze met cocktailsaus

§  prak eiwit & eidooier & men er een beetje truffelmayonaise onder

§  vul de helft v/d eieren m/h eimengsel

§  vul verder aan m/d groenten

o   met bloemkool & broccoli

§  snij de bloemkool & broccoli i/roosjes

§  kook ze beetgaar

§  snij een kippenborst i/fijne reepjes & bak deze krokant i/d pan

§  snijd de roosjes & reepjes kip i/piepkleine stukjes

§  maak een vinaigrette v/olie, azijn, mosterd & fijngesneden bieslook

§  meng onder de kip & de groenten

§  vul er de eieren mee

paashaas

 

13:24 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paashapjes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.