27-04-09

PEREN- & VIJGENTAART (vraag v/PAUL)

Ingrediënten voor 4 personen:

-          400 g bladerdeeg uit de diepvriezer

-          4 peren

-          3 verse vijgen

-          50 g gemalen pistache

-          3 eetlepels room

-          2 eierdooiers

-          voor de siroop:

o   ½° l water

o   100 g suiker

o   1 vanillestokje

 

Bereiding:

-          bestuif het ontdooide bladerdeeg m/bloem

-          rol uit tot de grootte v/e taartvorm

-          beboter de vorm en leg het deeg er in

-          schil & halveer de peren

-          laat 10 min. pocheren i/siroop

-          goed laten uitlekken

-          geef enkele inkervingen i/d peren

-          snij ze NIET i/plakjes & schik ze i/d taartvorm

-          snijd de vijgen in vier

-          leg ze i/h midden v/d taart

-          klop de room 1 min. op

-          voeg er de eierdooiers bij, de suiker & de gemalen pistachenoten

-          giet dit mengsel over de taartvorm

-          laat i/e warme oven bakken gedurende 40 min. op 180°C

14:26 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vijgentaart, perentaart |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.