02-05-09

KALFSBLANQUETTE m/boschampignons (vraag v/LESLIE)

kalfsblanquette

Ingrediënten voor 4 personen:

-          600 g kalfsvlees

-          2 dl melk

-          50 g gesnipperde uien

-          50 g worteltjes (i/plakjes gesneden)

-          ½° laurierblad

-          een mespunt tijm

-          5 takjes peterselie

-          zout

-          200 g boschampignons

-          200 g sjalotjes

-          50 g boter

-          30 g bloem

-          peper uit de molen

-          3 eierdooiers

-          1 dl koffieroom of melk

-          citroensap

-          nootmuskaat

-          1 eetlepel fijngehakte peterselie

 

Bereiding:

-          snijd het vlees i/dobbelstenen & doe deze i/e grote pan

-          giet er de melk bij & zoveel water tot het vlees helemaal onderstaat

-          breng het a/d kook

-          voeg uien, worteltjes, laurier, tijm, takjes peterselie & zout naar eigen smaak toe

-          laat het water 1u15min. zacht koken

-          giet alles door e/zeef & leg de stukken vlees o/e schaaltje

-          maak de boschampignons & de sjalotjes schoon

-          snijd ze niet klein maar smoor ze in hun geheel 15 min. in 20 g boter

-          smelt intussen i/e pan 30 g boter & roer de bloem erdoor heen

-          roer daar bij kleine hoeveelheden tegelijk de bouillon door zodat een gladde saus ontstaat

-          proef de saus & voeg desgewenst peper & zout toe

-          laat de saus na 5 min. zachtjes doorkoken, blijf af en toe roeren

-          roer de eierdooiers m/d room of de melk los

-          neem de pan v/h vuur

-          roer iets v/d saus door het eierdooiermengsel & voeg dat onder goed kloppen toe a/d warme saus

-          maak de saus smakelijk m/citroensap & nootmuskaat

-          doe het vlees i/e grote vuurvaste schaal

-          voeg daar de gesmoorde champignons & sjalotjes aan toe

-          giet de saus over het vlees, de champignons & de sjalotjes

-          warm het gerecht nog even goed door, maar laat het NIET meer koken

-          dien het onmiddellijk op bestrooid m/peterselie

11:50 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: blanquette |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.