05-05-09

BOUILLON v/aardappelen (vraag v/PAM)

bouillon van aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 kg aardappelen

-          2 liter gevogeltebouillon

-          2 teentjes gepelde knoflook

-          2 fijngehakte sjalotten

-          200 g gebrande boter (beurre noisette)

-          peper & zout

-          4 hoeve-eieren (te pocheren of zacht koken)

-          3 plakjes gedroogde ham (i/kleine stukjes gesneden)

-          4 eetlepels peterseliecoulis

 

Bereiding:

-          schil de aardappelen & kook ze m/d knoflook gaar i/d gevogeltebouillon

-          passeer alles door e/fijne zeef

-          vermeng m/d gebrande boter & de sjalotten

-          verdeel de bouillon over vier voorverwarmde soepborden

-          leg een ei i/h midden

-          maak m/d peterseliecoulis een groenen rand

-          werk af m/stukjes gedroogde ham

 

Tip:

-          in plaats v/gedroogde ham is gerookte paling ook héél lekker

15:02 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bouillon van aardappelen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.