05-05-09

Venusschelpen o/z'n Portugees (vraag v/MARCO)

venusschelpen

Ingrediënten voor 4 personen:

-          750 g venusschelpen (of een mix v/kokkels, messen & mossels)

-          3 teentjes knoflook

-          2 theelepels fijngesneden verse gember

-          3 fijngesneden sjalotjes

-          2 eetlepels olijfolie

-          50 cl Noilly Prat (of droge sherry)

-          25 cl droge witte wijn

-          1 theelepel sojasaus

-          mespunt rode paprikapoeder

-          handvol fijngesneden korianderblaadjes

-          handvol fijngesneden peterselie (of grove peterselie)

-          fijngesneden kervel

 

Bereiding:

-          spoel de schelpdieren onder stromend water

-          reinig de messchelpen & verwijder de zwarte zak i/h midden v/d schelp

-          warm de olijfolie & stoof knoflook gemebr & sjalot

-          laat NIET bruin worden

-          blus m/d drank & de sojasaus

-          doe alles i/e kookpot & voeg de schaaldieren toe

-          kruiden m/peper, zout & paprika

-          laat kort koken op het hoogste vuur

-          voeg na enkele minuten, als de schalen open zijn, bijna alle fijngesneden groenten toe

-          hou wat over voor de versiering

-          schud de kookpot op zodat de onderste & bovenste schelpen van plaats wisselen

-          laat maximaal nog één minuut op hoog vuur staan

-          haal dan de pan van het puur

-          dien op in voorverwarmde diepe borden

-          bestrooi m/vers groen

-          serveer er vers stokbrood bij

14:18 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: venusschelpen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.