14-05-09

TOM YAM KOONG

Tom Yam Koong

Ingrediënten voor 4 personen:

-          30 g Tom Yam pasta (pittige kruidenpasta, verkrijgbaar i/Aziatische winkels)

-          6 dl kippenbouillon

-          1 eetlepel vissaus

-          gesnipperd citroengras

-          4 limoenblaadjes

-          een snuifje suiker

-          2 eetlepels gesnipperd korianderblad

-          8 champignons i/vieren gesneden

-          12 scampi’s of gamba’s

 

Bereiding:

-          warm de bouillon op & los de pasta op

-          citroengras, limoenblaadjes, vissaus & een snuif suiker toevoegen

-          scampi’s & champignons bij de soep doen

-          alles kort koken (1 min. is voldoende voor middelgrote scampi’s)

-          de soep op het laatste moment rijkelijk m/korianderblaadjes bestrooien

09:06 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tom yam |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.