15-05-09

KOFFIETAART m/mokkasaus

 
koffietaart met mokkasaus

Ingrediënten voor 4 personen:

-          150 g zachte Kerrygold boter

-          175 g suiker

-          3 eieren

-          300 g zelrijzende Anco bloem

-          40 g Maïzena Roux Minute

-          2 eetlepels zeer sterke koffie

-          amandelschilfers

-          voor de saus:

o   2,5 dl melk

o   1 koffielepel vanillepuddingpoeder

o   een flinke geut zeer sterke koffie

 

Bereiding:

-          maak de boter 1 à 2 min. zacht i/d microgolf

-          meng de boter & de suiker & klop even op

-          roer de eieren één voor één door de boter

-          los het bindmiddel op i/d koffie

-          roer ook dit papje door de boterroom

-          voeg beetje bij beetje de bloem toe & klop tot een glad deeg

-          beboter een taartvorm

-          schep het deeg er in

-          zet de taart 15 min. i/e oven op 180°C

-          bereid intussen de koffiesaus:

o   breng de melk & de koffie a/d kook

o   bind met het puddingpoeder

-          decoreer de taart m/amandelschilfers

09:00 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: koffietaart |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.