18-05-09

STEAK BORDELAISE (vraag v/ALFONS)

steak bordelaise

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 steaks

-          boter

-          3 sjalotten

-          2 dl rode wijnazijn

-          2 dl water

-          1 eetlepel PH-rundsbouillon

-          2 eetlepels gehakte peterselie

-          1 takje tijm

-          1 takje laurier

 

Bereiding:

-          bak de steaks bruin langs beide kanten

-          haal ze uit de pan en houd ze warm

-          pel & snij de sjalotten fijn & stoof ze aan i/dezelfde pan tot ze glazig zijn

-          voeg er de tijm & de laurier aan toe

-          blus alles m/d wijn & het water

-          voeg er de bouillon aan toe

-          laat voor de helft inkoken

-          serveer de steak op voorverwarmde borden m/d saus

-          werk af m/peterselie

17:36 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: steak bordelaise |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.