19-05-09

Eendenfilet m/appel (vraag v/LAURA)

eendenfilets met appels

Ingrediënten voor 4 personen:

-          400 g eendenfilet

-          100 g gemengde groene sla (kropsla, jonge spinazie, gladde peterselie, etc…)

-          2 zoete appels

-          50 g rozijntjes

-          1 eetlepel olijfolie

-          200 ml dragonazijn

-          6 teentjes knoflook

-          40 g ongezouten, geroosterde pinda’s

-          3 cm verse gemberwortel i/stukjes

-          2 takjes verse dragon

 

Bereiding:

-          doe de azijn m/evenveel water, de gepelde knoflook & de gember i/e pannetje

-          verwarm 5 min. & laat weer afkoelen

-          spoel de appels & wrijf ze goed droog

-          verwijder klokhuis & pitten en snijd ze i/dunne partjes

-          schenk de afgekoelde azijn MET knoflook & gember i/e kom (porselein of aardewerk)

-          doe er de rozijntjes, de dragon & de appels bij

-          dek af & zet een nacht i/d koelkast

-          bak de eendenfilets i/hete olie

-          leg ze eerst 6 min. o/d velkant, keer ze om & laat ook de andere kant 4 min. bakken

-          snijd ze i/plakken

-          schep de appelpartjes uit de marinade

-          schik ze o/e bedje v/groene sla

-          leg er de warme plakken eendenfilet bij

-          werk af m/d pinda’s

-          serveer onmiddellijk

 

Tip:

-          lekker met rijst

23:56 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eendenfilet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.