19-05-09

Eendenfilet m/vijgen (vraag v/LAURA)

eendenfilet met vijgen

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 eendenfilets

-          8 verse vijgen

-          1 takje laurier

-          rozemarijn

-          3,5 dl rode wijn

-          2,5 dl bruine fond

-          1 soeplepel honing

-          80 g boter

-          een beetje suiker

-          zout & peper uit de molen

 

Bereiding:

-          laat de eendenfilets a/d velkant 20 à 25 min. bakken naar wens (bleu, saignant, à point, bien cuit)

-          bak ze dan a/d andere kant 5 à 10 min. naar wens

-          kruiden m/peper & zout

-          intussen snijdt u de vijgen in vier & leg ze i/e ovenschotel

-          besprenkel ze m/1 dl rode wijn & bestrooi ze m/een beetje suiker

-          zet de schotel i/d oven & laat 15 min. bakken op 180°C

-          laat de rest v/d wijn m/d honing, laurier, rozemarijn & bruine fond tot de helft indikken

-          bind vervolgens de saus m/d boter

-          snijd de eendenfilets i/plakken

-          dien ze direct op m/d vijgen & de saus

 

Wijntip:

-          een rode bordeauxwijn hierbij is overheerlijk

23:36 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vijgen, eendenfilet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.