20-05-09

Meloensoepje m/olijfolie-ijs & parmaham (vraag v/ILSE)

meloensoepje

Ingrediënten voor 4 personen:

-          2 plakken dunne parmaham (of gandaham)

-          broodcroutons v/wit brood

-          voor het olijfolie-ijs:

o   350 g volle melk

o   30 g suiker

o   150 g glucose

o   75 g eigeel

o   1 dl olie

o   1 blaadje gelatine

-          voor het meloensoepje:

o   1 honingmeloen

o   1 cl water

o   snuifje peper

o   zout

o   fijne suiker

 

Bereiding:

-          voor het olijfolie-ijs:

o   zet de melk samen m/d glucose o/h vuur & breng a/d kook

o   meng suiker, eigeel & olijfolie

o   week de gelatine i/koud water

o   meng de kokende melk m/h eimengsel & zet terug o/h vuur

o   laat zachtjes dikken

o   voeg de gelatine toe, steek door een fijne zeeg

o   laat afkoelen & draai af i/d ijsmachine of laat opstijven i/d diepvriezer

o   roer regelmatig om i/d diepvriezer

-          voor het meloensoepje:

o   mix de meloen m/e beetje water

o   werk af m/zout, peper & suiker & steek door een zeef

-          droog de parma- of gandaham op boterpapier i/d oven op 70°C

-          serveer de soep m/e beetje olijfolie-ijs, parma-kruimels & croutons

-          werk af m/e draai van de pepermolen

11:31 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: meloensoepje |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.