11-06-09

Appelcake m/chocolade (vraag v/EDITH)

appelcake met chocolade

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 Elstar-appelen

-          150 g chocolade

-          250 g bloem

-          250 g suiker

-          4 eieren

-          250 g boter

-          boter voor de cakevorm

-          1 platte cakevorm van 24 cm. diameter

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 180°C

-          snijd de appelen i/dikke plakjes of halve maantjes & maal de chocolade fijn

-          smeer de vorm in m/boter

-          leg er de schijfjes appel & gemalen chocolade in

-          klop de eieren m/d suiker op tot een homogene massa

-          zeef de bloem & laat de boter smelten

-          meng deze onder het eiersuikermengsel zodat je een deeg bekomt

-          giet het deeg i/d cakevorm over de appelen

-          laat 25 min. bakken i/d voorverwarmde oven op 180°C en dan nog eens 15 min. op 170°C

21:34 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: appelcake |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.