11-06-09

AUBERGINEPASTA

Ingrediënten voor 4 personen:

-          450 g aubergines i/blokjes

-          4 tomaten (ontveld & fijngesneden)

-          2 teentjes knoflook (geperst of fijngesneden)

-          1 kleine rode peper (ontpit & fijngesneden)

-          2 eetlepels olijfolie

-          200 ml water

-          60 ml rode wijn

-          1 koffielepel suiker

-          1 blokje groentenbouillon

-          een handvol verse basilicum

-          1 bosje verse peterselie

-          1 zakje saffraanpoeder

-          een halve koffielepel paprikapoeder

-          zwarte peper uit de molen

-          zout

 

Bereiding:

-          verhit de olie i/d pan

-          roer de look, het pepertje & de heft v/d peterselie er door

-          laat MET deksel 10 min. sudderen & roer af en toe om

-          voeg de aubergine, de basilicum, de helft v/d resterende peterselie, de helft v/h water & het bouillonblokje toe

-          roer tot de bouillon opgelost is

-          dek af & kook al roerend gedurende 10 min.

-          voeg de tomaten, de wijn, de saffraan, de paprika, peper & zout toe evenals de rest v/h water

-          roer goed & laat nog 30 à 40 min. koken (af en toe roeren)

-          kook ondertussen pasta gaar

-          strooi voor het opdienen de rest v/d peterselie over de saus

 

Tips:

-          als je de saus niet té pikant wil, kan je de chilipeper initieel in zijn geheel laten meekoken

-          haal hem er weer uit net voor je de aubergines toevoegt

-          dit recept is nog lekkerder als je de tomaten vervangt door kerstomaatjes

21:23 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: auberginepasta |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.