22-06-09

RIJSTTAART (vraag v/RITA)

rijsttaart

Ingrediënten:

-          300 g zachtkokende rijst

-          1,25 l water

-          geraspte schil v/1 citroen

-          zout

-          100 g gepelde amandelen

-          5 eieren

-          150 g witte basterdsuiker

-          50 g gesnipperde sukade

-          5 eetlepels rum

-          boter

-          paneermeel

  

Bereiding:

-          was de rijst zeer goed

-          laat zoveel mogelijk waswater weglopen

-          breng de melk a/d kook m/d geraspte citroenschil & zout

-          roer de rijst i/d kokende melk

-          roer tot de melk weer kookt

-          temper het vuur & laat de rijst droog & nagenoeg gaar worden

-          laat de rijst afkoelen

-          was, droog & snipper de amandelen

-          splits de eieren

-          roer de dooiers wit & schuimig m/d suiker

-          klop de eiwitten zo stijf, dat ze met een mes in plakken zouden gesneden kunnen worden

-          schuif het rooster i/h midden v/d oven & verwarm deze voor

-          doe de sukade m/d amandelen op de rijst

-          schep daar ook de dooiers bij

-          meng het geheel dooreen zonder de rijstkorrels ernstig te beschadigen

-          beboter de bakvorm dik (bakvorm met rand van 5 cm en inhoud van 2,5 liter)

-          strooi er paneermeel in

-          spatel de eiwitten vlug & voorzichtig door de rijst

-          doe dit i/d bakvorm

-          zet de vorm i/d oven en bak 45 min. op 220°C (gasstand 5)

-          controleer of het gebak gaar is door er een cocktailprikker in te steken

-          bij het uittrekken mag er geen deeg aanhangen

-          is het gebak wel goed van kleur maar i/h midden nog niet gaar, dek dan de vorm af m/e stuk boterpapier of folie

-          laat de rijsttaart i/d vorm afkoelen

-          snijd deze als die koud is in punten of vierhoekige stukken

14:47 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rijsttaart |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.