28-06-09

CAKE m/kastanjebloem (vraag v/MARIA)

Ingrediënten voor een bakvorm van 30 cm.:

-          325 g boter

-          300 g poedersuiker

-          300 g eieren

-          1 schijfje citroen

-          1 schijfje sinaasappel

-          10 g bakpoeder

-          2 g zout

-          300 g bloem

-          125 g kastanjebloem

-          250 g i/water gelegde droge druiven

-          50 g geplette hazelnoten

-          50 g schillen v/gekonfijte sinaasappelen

-          vanille-extract

-          rum

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 240°C

-          meng de op kamertemperatuur gebrachte boter m/d gezifte poedersuiker

-          meng hieronder de eieren die je één voor één toevoegt

-          zift de 2 soorten bloem m/d bakpoeder

-          voeg dit alles bij het eerste mengsel

-          zout toevoegen

-          meng nu de hazelnoten, de amandelen, de sinaasappelschijf & de gekonfijte sinaasappelen m/e beetje vloeibare vanille

-          voeg dit alles bij het deeg

-          leg bakpapier i/uw cakevorm

-          vul die met het deeg & zet hem i/e de oven die je terugbrengt op 160°C

-          laat gedurende 45 min. bakken

-          eenmaal uit de oven bevochtig je de cake met rum

-          bij het opdienen snijd je de cake i/fijne stukjes

 

Tip:

-          drink hierbij een witte Vin de Pays de l’Ile de Beauté, een Chardonnaywijn

07:22 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cake, kastanjebloem |  Facebook |

Commentaren

hey Manolito. Zo te lezen moet deze cake wel erg lekker zijn. Ik wens je nog een fijne zondag.

Gepost door: Martin | 28-06-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.