28-06-09
CAKE m/kastanjebloem (vraag v/MARIA)
Ingrediënten voor een bakvorm van 30 cm.:
- 325 g boter
- 300 g poedersuiker
- 300 g eieren
- 1 schijfje citroen
- 1 schijfje sinaasappel
- 10 g bakpoeder
- 2 g zout
- 300 g bloem
- 125 g kastanjebloem
- 250 g i/water gelegde droge druiven
- 50 g geplette hazelnoten
- 50 g schillen v/gekonfijte sinaasappelen
- vanille-extract
- rum
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 240°C
- meng de op kamertemperatuur gebrachte boter m/d gezifte poedersuiker
- meng hieronder de eieren die je één voor één toevoegt
- zift de 2 soorten bloem m/d bakpoeder
- voeg dit alles bij het eerste mengsel
- zout toevoegen
- meng nu de hazelnoten, de amandelen, de sinaasappelschijf & de gekonfijte sinaasappelen m/e beetje vloeibare vanille
- voeg dit alles bij het deeg
- leg bakpapier i/uw cakevorm
- vul die met het deeg & zet hem i/e de oven die je terugbrengt op 160°C
- laat gedurende 45 min. bakken
- eenmaal uit de oven bevochtig je de cake met rum
- bij het opdienen snijd je de cake i/fijne stukjes
Tip:
- drink hierbij een witte Vin de Pays de l’Ile de Beauté, een Chardonnaywijn
07:22 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (1) | Tags: cake, kastanjebloem | Facebook |
Commentaren
Gepost door: Martin | 28-06-09
Reageren op dit commentaarDe commentaren zijn gesloten.