13-07-09

Feijoada de Marisco-schelpdieren m/bonen (vraag v/LUDWIG)

Feijoada de Marisco

Ingrediënten voor 2 personen:

-          6 gamba’s

-          6 scampi

-          300 g gemengde schaaldieren

-          4 mosselen

-          4 staafjes surimi

-          200 g venusschelpen

-          4 à 5 eetlepels olijfolie

-          100 g witte bonen

-          1 à 2 uien

-          look

-          rode pepers

-          pili pili

-          1 glas witte wijn

-          5 eetlepels tomatenpuree

-          1 laurierblaadje

-          zout

-          peterselie

 

Bereiding:

-          de bonen een nacht laten weken

-          daarna laten koken i/h weekwater tot ze gaar zijn

-          giet wat olijfolie i/e pan samen m/stukjes ui, rode peper, laurier, look & pili pili

-          laat dik enkele minuten bakken

-          voeg daarna de wijn & de tomatenpuree toe

-          voeg daarna alle zeevruchten toe, uitgezonderd de surimi, mosselen & venusschelpen

-          laat het geheel een tiental minuten sudderen o/e zacht vuurtje

-          voeg dan pas de overige zeevruchten toe m/e beetje zout

-          alles mengen m/d witte bonen

-          bijkruiden indien nodig

-          vlak voor het serveren, doe je nog wat verse peterselie op de schotel

 

Tip:

-          je kan dit gerecht best serveren met witte rijst

19:59 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: feijoada de marisco, schelpdieren |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.