13-07-09

FITELO TONNATA (vraag v/CORRY)

carpaccio

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

-          400 g rauwe flinterdungesneden rosbief

-          150 g tonijn

-          5 ansjovisjes

-          1 citroen

-          2 eetlepels kappertjes

-          1 glas droge witte wijn

-          6 eetlepels mayonaise

-          2 eetlepels gehakte peterselie

 

Bereiding:

-          was de citroen goed

-          rasp het geel v/d schil

-          pers de rest v/d citroen & filtreer het sap

-          doe de tonijn & de ansjovis, samen m/d mayonaise, wijn & citroenrasp i/d blender

-          je moet een homogene saus bekomen

-          leg de plakken rosbief o/e groot bord

-          giet er de saus overheen

-          garneer m/kappertjes & peterselie

 

Tip:

-          er zijn veel variaties

-          het oorspronkelijke gerecht vraagt alleen om flinterdun gesneden rauw rundvlees m/e beetje olijfolie & citroensap

-          soms ook wat Parmezaanse kaas o/e bedje v/groen

-          de rosbief werd rondom aangebraden, alhoewel die braadrand zorgvuldig werd weggesneden

-          het werd pas in 1961 in Venetië uitgevonden

-          genoemd naar de Italiaanse schilder Vittorio Carpaccio (wegens het overheersende rood in zijn schilderijen)

23:07 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.