17-07-09

LASAGNE m/peer & pecorino (vraag v/KAROLINA)

lasagne,peer,pecorino

Ingrediënten voor 4 personen:

-          500 g lasagnevellen

-          4 grote conférenceperen (niet té groen, maar ook niet té rijp)

-          350 g jonge pecorinokaas

-          sap van 1 citroen

-          1 bol buffelmozzarella (goed uitgelekt)

-          enkele blaadjes verse munt

-          olijfolie (extra vierge)

-          bechamelsaus (*)

-          geraspte Parmezaanse kaas

-          geraspte belegen pecorino  

-          peper

-          (*) voor de bechamelsaus:

o   40 g bloem

o   50 g boter

o   peper & zout

o   nootmuskaat

o   200 g melk

 

Bereiding:

-          schil de peren en snij ze i/dunne, brede schijven

-          besprenkel ze m/e beetje citroen

-          snij de jonge pecorino i/dunne sneden

-          maak de bechamelsaus:

o   laat de boter smelten o/e laag vuurtje

o   voeg de bloem al roerend toe

o   het mengsel wordt droog, maar mag niet bruinen

o   voeg al roerend, beetje bij beetje de melk toe tot je een gladde saus hebt

o   laat enkele minuten koken op een laag vuurtje

o   breng op smaak m/peper, zout & nootmuskaat

-          bestrijk een ovenschotel m/olijfolie

-          leg eerst een laag bechamelsaus

-          daarna een laag lasagnevellen

-          dan opnieuw bechamelsaus

-          bedek dan m/pecorinoplakjes

-          daarop lasagnevellen

-          dan opnieuw een laagje bechamelsaus

-          vervolgens de perenschijven

-          opnieuw wat mozzarella

-          daarop lasagnevellen

-          ga zo door tot alle ingrediënten opgebruikt zijn

-          leg voor de laatste laag fijne reepjes peer & pecorino in vierkantjes over elkaar

-          doe er nog wat mozzarella bij

-          bestrooi m/Parmezaanse kaas, geraspte pecorino & wat peper

-          bak dit alles ca. 25 min. i/e voorverwarmde oven op 175°C

20:15 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lasagne |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.