20-08-09

PARAGUYAANSE TORTILLA (vraag v/CARMEN)

Ingrediënten voor 4 personen:

-          6 eieren

-          bloem

-          sla

-          80 g Parmezaanse kaas

-          2 uien

 

Bereiding:

-          drie eieren m/eigeel & drie eieren zonder eigeel mengen

-          daarna de bloem beetje bij beetje roerend toevoegen zodat je een compacte brij krijgt (ietsje dikker dan pannenkoekendeeg)

-          daarna een mooie sla versnipperen

-          de grote groene blaadjes in lange dunne reepjes snijden & toevoegen aan de brij

-          mengen

-          een halve tas lauw water toevoegen & mengen

-          twee zakje Parmezaanse kaas toevoegen

-          twee verse uien snijden: niet te groot, maar ook niet té fijn

-          olijfolie zeer heet laten worden

-          het liefst een ijzeren ringetje van 10 cm diameter in de hete olie leggen

-          daarna een halve cm v/d tortillabrij ingieten

-          na 2 à 3 min. het ringetje verwijderen & de tortilla omdraaien om a/d andere zijde te bakken

-          zodra ze goudgeel zijn, laten uitdrenken op keukenpapier

 

Tips:

-          is ook zeer lekker afgekoeld

-          het liefst niet i/d koelkast bewaren

-          serveren met frietjes of kroketjes & een beetje “hot” tomatenketchup

07:59 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tortilla |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.