20-08-09

PEBRONATA v/rundvlees uit Corsica (vraag v/ANGELA)

pebronata

Ingrediënten voor 4 personen:

-          750 g rundvlees

-          5 eetlepels olijfolie extra vierge

-          fijngesnipperde oregano, rozemarijn & basilicum (samen 1 eetlepel)

-          1 laurierblad

-          peper & zout

-          ½° fles witte wijn

-          1 zakje gezeefde tomaten m/stukjes tomaat (van Heinz)

-          1 fijngesnipperde ui

-          1 fijngesnipperd knoflookteentje

-          enkele takjes verse tijm

-          1 eetlepel fijngesnipperde peterselie

-          4 geplette jeneverbessen

-          1 glas rode wijn

 

Bereiding:

-          snijd het rundvlees i/dobbelsteentjes

-          bak die i/vier eetlepels olijfolie

-          kruid m/d oregano, rozemarijn, basilicum, laurier, peper & zout

-          giet de witte wijn er bij & laat het vlees zachtjes gaarstoven

-          snijd de tomaten klein & fruit ze m/d gesnipperde ui, gehakte knoflook, tijm, peterselie & jeneverbessen in 1 eetlepel olijfolie

-          giet er de rode wijn bij

-          laat de wijn een tweetal minuten op hoog vuur inkoken

-          voeg dit bij het vlees & laat nog 10 min. stoven

 

Tip:

-          garneer met toefjes waterkers & versgeraspte worteltjes

-          serveer met pasta

-          het loont de moeite om voor dit gerecht op zoek te gaan naar een rode Patrimonio uit Corsica

07:32 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: pebronata |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.