21-08-09

Asperges op Maltese wijze

Ingrediënten voor 2 personen:

-          busseltje asperges

-          3 eieren

-          peterselie

-          ham

-          boter

-          1 sinaasappel

 

Bereiding:

-          schil eerst en vooral de asperges

-          het is echt belangrijk dat deze goed geschild zijn anders krijg je een vieze smaak

-          kook de asperges in wat water (i/d kookpot m/d kopjes naar boven)

-          kook de eitjes tot ze hardgekookt zijn

-          terwijl alles a/h koken is, versnipper je de peterselie

-          snijd de ham in fijne snippers

-          leg de asperges op een bord

-          doe er wat gesmolten boter op

-          plet de eitjes

-          meng ze m/d hamsnippers & leg ze bovenop de gesmolten boter

-          snijd de sinaasappel i/kleine partjes & gebruik deze om af te werken

 

Tips:

-          de sinaasappel zorgt voor een frisse smaak

-          je kan dit serveren m/gekookte aardappelen

-          ik kies echter voor gebakken krieltjes

18:45 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: asperges |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.