21-08-09

Niçoise krabburger (vraag v/LIZETH)

Niçoise krabburger

Ingrediënten voor 4 personen:

-          400 g stevige witvisfilet (bv. tong of heilbot)

-          200 g vers wit krabvlees

-          30 ml mayonaise

-          2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie

-          ¼° theelepel dijonmosterd

-          geraspte schil van ½° citroen

-          100 g vers witbroodkruim

-          olie

-          25 g ongezouten boter

-          zout

-          zwarte peper uit de molen

-          2 muffins (opengesneden)

-          rucola

-          rouille (knoflookmayonaise)

-          venkel-escabèche

 

Bereiding:

-          doe de witvis i/e keukenrobot m/e beetje zout & draai tot een grove pasta

-          schep de massa over i/e kom

-          vermeng m/h krabvlees, de mayonaise, peterselie, mosterd & de geraspte citroenschil

-          roer het broodkruim door het mengsel

-          breng op smaak m/peper & zout

-          verdeel het mengsel i/vier gelijke burgers

-          bak ze i/e koekenpan m/antibaklaag +/- 4 min. aan elke kant i/e beetje olie

-          halveer de muffins, reken een halve p/persoon

-          schep wat venkel-escabèche (*) op elke onderste helft & daarop wat rucola

-          leg er een burger op

-          garneer m/e schepje rouille

-          venkel-escabèche (*)

o   snij of schaaf een venkelknol m/e dunschiller i/flinterdunne reepjes

o   doe ze i/e kom m/30 ml citroensap & 60 ml olijfolie

o   kruid m/zwarte peper uit de molen & zout

o   laat 4 uur marineren

20:23 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nicoise, krabburger |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.