02-09-09

KABELJAUW o/Koksijdse wijze (vraag v/MIEP)

img560

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 stukken kabeljauw van elk +/- 200 g

-         1 prei

-          sjalotten

-          2 tomaten

-          witte wijn

-          room

-          saffraan

-          look

-          visfumet

-          peper & zout

           

Bereiding:

-          de julienne v/d sjalotten & prei gaar stoven met wat look & saffraandraadjes

-         deglaceren m/d visfumet (*)

-         de kabeljauw i/e beboterde kom leggen

-         de gestoofde groenten er bovenop schikken

-         visfumet & een weinig witte wijn bijvoegen

-         10 min. i/d oven laten garen

-         de schijfjes tomaat & de room er aan toevoegen

-         de saus laten inkoken

-         vop het bord schikken & afwerken met wat gehakte peterselie

-         (*) visfumet:

            - wordt getrokken v/d graten v/d vis met als ingrediënten voor de bouillon: water, witte wijn, citroen, selder, wortel & laurierblaadjes         

13:57 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kabeljauw |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.