12-09-09

GEGRILDE VARKENSSCHNITZELS (vraag v/HARRIET)

gegrilde varkensschnitzels

Ingrediënten voor 4 personen:

-          150 g stevige geitenkaas

-          extra vergine olijfolie

-          1 teentje knoflook

-          klein bosje verse citroentijm of tijm (gebruik alleen de blaadjes)

-          4 varkensschnitzels à 225 g en 1 cm dik

-          zeezout

-          vers gemalen peper

-          500 g groene asperges (in de lengte i/plakken gesneden)

-          250 g groene & gele courgettes (in de lengte i/plakken gesneden)

-          4 eetlepels appelazijn of witte wijnazijn

-          enkele bosjes verse munt (blaadjes afgeplukt)

 

Bereiding:

-          wrijf de geitenkaas in m/wat olijfolie

-          laat hem i/e hete grillpan aan weerszijden mooi verkleuren

-          neem hem uit de pan & zet hem opzij

-          wrijf de knoflook & de citroentijm i/e vijzel m/stamper (of gebruik een metalen kom & het uiteinde v/e deegroller)

-          roer er een paar scheutjes olijfolie door & wrijf hiermee de schnitzels in

-          bestrooi ze m/peper & zout

-          leg de schnitzels één voor één tussen 2 grote stukken vershoudfolie

-          sla ze met iets zwaars & plet ze uit tot een halve centimeter dik

-          zo worden ze heel mals

-          zorg ondertussen dat de grillpan heet is

-          gril eerst de asperges & dan de courgettes aan weerszijden totdat de gegrilde afdruk v/d pan goed zichtbaar is

-          doe ze i/e slakom m/d azijn, 8 eetlepels olijfolie & de helft v/d munt

-          gril nu i/d hete grillpan de schnitzels aan weerszijden +/- 4 min. tot ze er mooi uitzien

-          scheur iedere schnitzel doormidden

-          gooi ze i/d slakom m/d overgebleven munt (voor een explosieve frisse smaak) & verkruimel de kaas

-          schep alles goed om & zet de kom op tafel

 

Tips:

-          op deze manier kan je ook kalfsschnitzel & zelfs kipfilet klaarmaken

12:53 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: varkensschnitzel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.