14-09-09

GRATIN v/CORNE DE GATTE (vraag v/ANNEMIEKE)

Ingrediënten voor 6 personen:

-          1 kg aardappelen “corne de gatte”

-          250 g serrano ham

-          1 dl olijfolie (extra vergine)

-          20 blaadjes salie

-          2 fijngesneden teentjes look

-          2 dl verse room

-          zeezout

-          peper uit de molen

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 190°C

-          laat de ham bij aankoop in sneetjes van 1,5 mm dik snijden

-          verdeel ze daarna zelf in stukjes van 4 op 8 cm

-          was en borstel de aardappelen maar schil ze NIET

-          snij ze overlangs in twee

-          schik ze naast elkaar i/e vuurvaste schotel

-          leg de lapjes ham er bovenop

-          doe 3 eetlepels olijfolie i/e pan

-          fruit knoflook en salie in de pan gedurende 1 min.

-          overgiet daarmee de aardappelen en de ham

-          meng de room met de rest van de olijfolie

-          voeg rijkelijk peper toe & een klein snuifje zout (want de ham zelf is al zout)

-          bedek alles met aluminiumfolie

-          zet 35 à 40 min. i/d oven op 190°C

-          halverwege de baktijd de aluminiumfolie wel wegnemen

-          nu kan de ham knapperig worden en kunnen de aardappelen gratineren

-          dien warm op

15:39 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: corne de gatte |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.