14-09-09

SKREI m/CORNE DE GATTE (vraag v/ANNEMIEKE)

skrei met aardappelmengeling

Ingrediënten voor 4 personen:

-          400 g aardappelen “corne de gatte”

-          4 skreifilets met vel van 160 g

-          200 g verse tomaten

-          150 g gerookt spek

-          1,5 dl visbouillon

-          peterselie

-          kervel

-          bieslook

-          boter

-          olijfolie (extra vergine)

-          zeezout

-          peper uit de molen

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 140°C

-          was en borstel de aardappelen maar schil ze NIET & snij ze in kleine blokjes

-          laat ze 15 min. goudgeel bakken in boter met olijfolie

-          snij het spek in lange repen

-          blancheer ze lichtjes in kokend water

-          bak ze dan even aan in wat boter

-          pel de tomaten, verwijder de pitten & snij het vruchtvlees i/mooie blokjes

-          hak de groene kruiden fijn

-          bestrijk intussen de skrei met wat olijfolie

-          leg hem i/e vuurvaste schotel met de velzijde naar beneden

-          zet 12 min. i/d oven op 140°C

-          recupereer het braadvocht en deglaceer met de visbouillon

-          laat de bouillon tot de helft inkoken

-          roer er de tomaten & het spek bij

-          voeg er flink wat boter aan toe, daarna de aardappelen & de groene kruiden

-          schik de warme skrei op voorverwarmde borden

-          verdeel er bovenop de aardappel-tomatenbereiding

15:53 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: skrei, corne de gatte |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.