18-10-09

HAZENPEPER m/bier (vraag v/JOP)

hazenpeper met bier

Ingrediënten voor 4 personen:

-          800g hazenpeper

-          boter

-          1 wortel i/schijfjes

-          6 sjalotten (fijngehakt)

-          1 ui (fijngehakt)

-          3 eetlepels bloem

-          1 dl Tongerlo 6,5°

-          5 jeneverbessen

-          tijm, laurier

-          peper & zout

-          1 appel

-          1 eetlepel rode bessengelei

-          donkere sausbinder

-          1 pak (300 g) broccoli-wortel groentenkoekjes (Bonduelle)

 

Bereiding:

-          verhit wat boter i/e stoofpan

-          braad de haasstukjes rondom bruin

-          fruit de ui, sjalotjes & wortel even mee

-          bestrooi alles m/bloem

-          giet goed roerend het bier er bij

-          voeg de jeneverbessen, de geschilde & i/stukken gesneden appel, tijm, laurier & bessengelei toe

-          dek af & laat een uurtje zachtjes stoven

-          bereid de groentenkoekjes zoals aangegeven o/d verpakking

-          breng de hazenpeper weer zachtjes a/d kook

-          breng de saus op smaak m/peper & zout

-          bind ze eventueel met wat donkere sausbinder

-          verdeel de hazenpeper over warme borden

-          schik de groentenkoekjes er naast

-          serveer meteen

 

Tips:

-          drink er uiteraard een frisse Tongerlo 6,5° bij

-          maak dit gerecht het liefst de dag tevoren

-          na een nachtje trekken is hazenpeper nog lekkerder

10:14 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hazenpeper |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.