18-10-09

Iles flottantes (vraag v/RUDY)

îles flottantes

Ingrediënten voor 4 personen:

-          6 eiwitten

-          300 g poedersuiker

-          1,5 dl melk

-          2 vanillestokjes

-          100 g griessuiker

-          2 dl crème anglaise

-          20 g amandelschilfers

-          200 g griessuiker

-          2 eetlepels water

 

Bereiding:

-          snijd de vanillestokjes middendoor

-          doe de melk i/e halfhoge pot & breng a/d kook, samen m/d vanillestokjes & de griessuiker

-          sla de eiwitten i/e schone kom m/e klopper tot sneeuw

-          meng er beetje bij beetje, al kloppend, de poedersuiker onder tot alles is opgelost & het eiwit a/d klopper blijft kleven

-          zet de pot m/melk a/d rand v/h vuur

-          schep m/e eetlepel hoopjes eiwit i/d melk

-          laat ze gedurende 5 min. pocheren

-          draai de eiwitten voorzichtig om m/e schuimspaan & laat de andere zijde even lang pocheren

-          neem daarna de eiwitten uit de melk

-          laat ze afkoelen o/e schaal

-          gebruik de vanillemelk om crème anglaise te maken

-          laat die ook afkoelen

-          leg de eiwitten i/e schaal & giet er wat crème anglaise rond

-          laat i/e pannetje 200 g suiker m/twee eetlepels water koken tot karamel, een lichtbruine stroop

-          giet de warme karamel over de eiwitten & laat stollen

-          bestrooi m/enkele amandelschilfers

10:41 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: iles flottantes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.