18-10-09

LAMSVLEES m/rapenpuree (vraag v/CARINE)

Ingrediënten:

-          20g lamsvlees

-          1 aardappel

-          100 g rapen

-          1 koffielepel plantaardige margarine of olie

 

Bereiding:

-          schil en was de aardappel & de rapen

-          kook de aardappel samen m/d rapen & het vlees i/e beetje water gaar

-          giet het water af

-          maal het lamsvlees fijn m/e vleesmolentje

-          of pureer het mee m/d aardappel & de rapen

-          voeg de margarine of olie & eventueel wat kookvocht toe

 

Tips:

-          goed gaar gekookte deegwaren, mogen af en toe ter vervanging v/aardappelen

-          zorg dan wel dat er voldoende verse groenten o/h menu staan, want deegwaren bevatten geen vitamine C

-          kleine soepdeegwaren hoeven niet gepureerd te worden

-          grote deegwaren moet je wel goed fijnmalen

-          pasta gaat tijdens het koken veel water opnemen & zal hierdoor i/volume verdrievoudigen

-          kook daarom deegwaren altijd i/voldoende water

-          wanneer het echter om kleine hoeveelheden gaat kan je ze meekoken m/d groenten of het vlees

10:27 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lamsvlees, babyvoeding |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.