26-10-09

Kotelettengebraad (vraag v/SARAH)

kotelettengebraad

Ingrediënten voor 4 personen:

-          800 g gebraad v/koteletten z/been

-          4 appelen

-          8 eetlepels uienkonfijt

-          3 dl rode wijn

-          2 eetlepels boter

-          1 blaadje laurier

-          een mespuntje tijm

-          peper & zout

-          instantsausbinder

 

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 225°C

-          leg het gebraad i/e ovenschotel

-          verdeel er 1 eetlepel boter over

-          schuif het gedurende 15 min. i/d oven op 225°C

-          overgiet het gebraad m/2 dl rode wijn

-          voeg de tijm en de laurier toe

-          kruid m/peper & zout

-          dek af m/aluminiumfolie

-          laat nog 45 min. verder braden op 180°C

-          schil de appelen (middendoor snijden & klokhuis verwijderen)

-          leg ze i/e ovenschotel & vul ze op m/4 eetlepels uienkonfijt

-          verdeel er boter over

-          dek m/aluminiumfolie & laat 20 min. meebakken i/d oven

-          haal het gebraad uit de schotel

-          schraap de braadresten los m/1 dl rode wijn

-          giet i/e steelpannetje

-          breng a/d kook & voeg 4 eetlepels uienkonfijt toe

-          bind met de instantsausbinder

-          breng op smaak m/peper & zout

-          snij het vlees i/plakjes

-          dien op m/d rode wijnsaus & de gevulde appeltjes

-          geef er aardappelgratin of hertoginneaardappeltjes bij

 

Tip:

-          een Côte du Rhône Villages als begeleidende wijn is heerlijk!!!!!

18:47 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kotelettengebraad |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.