26-10-09

STUFFATU (vraag v/WIM)

stuffatu

Ingrediënten voor 4 personen:

-          100 g mager spek

-          350 g runscarbonade

-          200 g varkensfilet

-          200 g kalfsfilet

-          1 fijngesnipperde ui

-          2 eetlepels olijfolie

-          peper & zout

-          1 klein blikje gepelde tomaten

-          15 cl rode wijn

-          2 knoflookteentjes

-          1 takje tijm

-          1 takje rozemarijn

-          1 blaadje laurier

-          1 eetlepel peterselie

-          200 g korte macaroni

-          30 g botervlokjes

-          100 g gemalen kaas (parmezaan of pecorino)

 

Bereiding:

-          overgiet een stuk mager spek m/koud water

-          laat het 5 min. koken & goed uitlekken

-          snij het i/blokjes

-          doe hetzelfde m/d rundskarbonade, varkensfilet & kalfsfilet

-          fruit de ui glazig i/d olijfolie

-          doe er de vleesblokjes bij & bak ze goudbruin

-          kruiden m/peper & zout

-          voeg er het blikje gepelde tomaten bij

-          alsook de rode wijn, knoflook, tijm, rozemarijn laurier & peterselie

-          dek nu alles af & laat 1 ½° u. stoven

-          kook de macaroni beetgaar (al dente)

-          giet af & schep om m/d botervlokjes tot ze gesmolten zijn

-          doe het vlees & de macaroni i/laagjes i/e ovenschotel

-          bestrooi m/d kaas

-          zet nog 30 min. i/d oven op 175°C

18:26 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stuffatu |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.