03-11-09

TAJINE v/kalfsschenkel (vraag v/JAN)

tajine

Ingrediënten voor 4 personen:

-          800 g kalfsschenkel

-          6 rode uien

-          5 grote wortelen

-          ½° bosje platte peterselie

-          ½° bosje koriander

-          3 teentjes rode look

-          200 g rode olijven

-          200 g sperziebonen

-          1 eetlepel olijfolie

-          1 soeplepel arachide-olie

-          1 koffielepel witte peper

-          ¼° koffielepel gember

-          1 koffielepel ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)

-          ½° koffielepel kurkuma

-          3 stokjes kaneel

-          een snuifje saffraan

-          een beetje zout

Bereiding:

-          leg het kalfsvlees i/e grote kom m/d olijfolie & de arachide-olie

-          laat 15 min stoven

-          versnijd de uien, de look, de koriander & de peterselie

-          doe dit alles bij het vlees

-          laat 10 min stoven o/e matig vuur

-          voeg de kruiden toe & meng goed

-          overgiet alles m/e groot glas water

-          draai het vuur iets hoger & laat nog 20 min stoven

-          doe er dan pas de i/blokjes gesneden wortelen, de boontjes & de olijven bij

-          laat alles nog 10 min sudderen o/e matig vuur

-          dien op m/brood & aardappelen

Tips:

-          bij dit recept hoort natuurlijk een Maghrebwijn

-          de “Boulaoune”, een “vin gris”, situeert zich tussen een rode & een rosé wijn

-          je drinkt hem best heel koel

14:27 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tajine |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.