07-11-09

BIERSOEP (vraag v/REMKO)

biersoep

Ingrediënten voor 1 liter soep:

-          3 oudbakken witte boterhammen zonder korst

-          4 eetlepels maïsolie

-          ½° l melk

-          50 g suiker

-          een dunne schil v/1 goedgeboende citroen

-          een stukje pijpkaneel van 2 à 3 cm

-          2 eierdooiers

-          2 ½° eetlepels maizena

-          ¼° l donker bier

-          zout

 

Bereiding:

-          bestrijk het brood aan beide zijden m/olie

-          snijd de boterhammen i/blokjes v/gelijke grootte

-          laat het brood onder geregeld omschudden i/d pan goudgeel & knapperig worden

-          verwarm de melk op een niet te hoge vlam of plaat m/d suiker, citroenschil & de kaneel

-          klop de eierdooiers i/e niet te kleine kom m/d maizena & enkele eetlepels bier luchtig

-          verwarm de rest v/h bier i/e kleine steelpan

-          neem de citroenschil & de kaneel uit de melk

-          schenk die onder goed kloppen bij de losgeklopte eierdooiers

-          giet de vloeistof terug i/d pan

-          laat de inhoud, onder ZEER geregeld kloppen, binden tot e/gladde saus

-          verdun deze m/h warme bier

-          serveer de soep DIRECT m/d dobbelsteentjes brood

 

Tips:

-          hoewel deze soep enigszins zoet v/smaak is, wordt ze toch als voorafje v/d warme maaltijd geserveerd

11:47 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: biersoep |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.