07-11-09

Gegrilde ARTISJOKBODEMS (vraag v/REMKO)

artisjokbodems

Ingrediënten voor 4 personen:

-          8 artisjokbodems (uit blik)

-          2 dl melk

-          50 g boter

-          2 eetlepels dikke room

-          2 eieren

-          1 mespuntje gemalen muskaatnoot

-          1 eetlepel olijfolie

-          400 g verse morieljes (of eventueel oesterzwammen)

-          2 knoflookteentjes

-          1,5 dl vloeibare room

-          1 kleine verse artisjok

-          ½° citroen

-          peper & zout

Bereiding:

-          verwarm de oven voor op 180°C

-          laat de artisjokbodems uitlekken

-          bedek ze m/melk & water

-          kruid m/zout & kook ze tot ze zacht zijn

-          laat ze uitlekken & pureer ze

-          doe de artisjokpuree i/e kom m/boter, dikke room, eieren, muskaatnoot, peper & zout

-          meng tot een gladde massa

-          strijk een gratineerschotel in m/olijfolie & schep er de artisjokpuree in

-          borstel de morieljes schoon

-          pel & pers de knoflookteentjes

-          breng room a/d kook m/knoflook, peper & zout

-          voeg de morieljes toe & laat 2 min zachtjes koken

-          giet uit over de puree

-          snijd de artisjok m/e scherp mes i/vier parten

-          verwijder het hooi m/e lepeltje

-          besprenkel ze m/citroensap

-          leg ze langs de rand v/d gratineerschotel

-          zet i/d oven op 180°C

-          laat 35 min bakken

-          dien onmiddellijk op

11:28 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: artisjokbodems, morieljes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.