07-11-09

GEVULDE UIEN (vraag v/REMKO)

gevulde uien

.

Ingrediënten voor 4 à 8 personen:

-          12 middelgrote gepelde uien

-          1 dikke oudbakken witte boterham zonder korst

-          4 eetlepels warme melk

-          12 fijngehakte walnoten

-          6 eetlepels gehakte peterselie

-          een mespunt komijnzaadjes of fijngehakte venkel

-          peper uit de molen & zout

-          soja of aroma

-          2 eetlepels olijfolie

-          3 eetlepels boter

-          3 eetlepels bloem

-          1 theelepel suiker

-          2 ½° dl bouillon van ½° bouillontablet (vlees of kruiden)

 

Bereiding:

-          was de uien

-          zet ze op met zoveel koud water dat ze juist onderstaan

-          laat het water 5 min koken & giet het daarna af

-          laat de uien afkoelen

-          besprenkel intussen het brood m/d melk & maak het brood fijn

-          roer daar de noten, peterselie, komijn & wat peper & zout door

-          hol de uien m/e puntig scherp mesje uit tot een omhulsel van 1 ½° à 2 cm dik

-          snipper de uit de uien genomen stukjes fijn

-          roer die stukjes door het gekruide brood

-          voeg daaraan naar eigen smaak nog peper,zout & soja toe

-          vul hiermee de uitgeholde uien

-          verwarm de olie i/d groentenpan

-          voeg 8 of meer eetlepels water toe, zodat de bodem v/d pan voor 1 cm bedekt is

-          zet de uien naast elkaar i/d pan

-          doe daar het deksel op, draai het vuur laag & laat de uien langzaam warm worden

-          smelt de boter i/e steelpannetje

-          roer de bloem door de boter & laat de bloem enigszins gaar worden

-          voeg de suiker toe & schenk al roerend de bouillon i/d pan tot e/glad gebonden saus ontstaat

-          voeg naar smaak peper of soja toe

-          schenk de saus tussen de uien i/d pan

-          laat de saus even koken

-          laat de uien daarna op het laaggedraaide vuur in 15 à 20 min verder gaar worden

-          NIET STUK KOKEN!!!

-          direct opdienen

 

Tips:

-          serveer dit voor- of lunchgerecht warm, eventueel m/bruin brood

-          het recept van dit bijzonder smakelijk gerecht is afkomstig uit Roemenië

-          daar wordt afwisselend komijn, venkel of verse marjolein gebruikt voor het kruiden v/d vulling

12:09 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uien |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.