18-11-09

MARSEPEIN-sushi (vraag v/CAROLINE)

marsepein-sushi

MARSEPEIN-SUSHI met MANGO

Ingrediënten voor 4 personen:

-          60 g gepelde pistachenoten

-          60 g amandelnoten

-          200 g onbewerkte parsepein

-          300 g verse roomkaas

-          4 eetlepels citroensap

-          2 eetlepels gekonfijte gember (fijngehakt)

-          poedersuiker

-          1 mango

-          1 theelepel zwart sesamzaad

 

Bereiding:

-          de pistachenoten & de amandelnoten fijnmalen

-          neem een beetje onbewerkte marsepein en hou opzij voor de decoratie

-          de noten met de onbewerkte marsepein goed kneden tot de massa gelijkmatig groen gekleurd is

-          de marsepein tussen 2 lagen aluminiumfolie dun uitrollen

-          de verse kaas m/citroensap, gekonfijte gember & 2 eetlepels poedersuiker mengen

-          de mango schillen & het vruchtvlees langs de pit i/dunne plakken snijden

-          de bovenste aluminiumfolie v/d marsepein verwijderen

-          één rechthoek (10 bij 12 cm), 4 kleine ovale bladeren & 4 kleine cirkels (3 cm doorsnee) uitsnijden

-          de rest voor decoratie opzij leggen

-          een beetje verse kaas o/d rechthoek v/marsepein smeren

-          2 plakken mango i/d lengte i/dunne reepjes snijden & bovenop de kaascrème leggen

-          de marsepein m/behulp v/d aluminiumfolie i/d lengte oprollen

-          lichtjes aandrukken & 1 uur afgedekt i/d koelkast bewaren

-          uit de resterende plakken mango 4 rondjes van 3 cm doorsnee & 4 ovalen van 6 cm lang uitsnijden

-          o/d marsepeinrondjes een beetje verse kaas schikken, met mangorondjes bedekken

-          sesamzaad over strooien

-          van de resterende verse kaas kleine balletjes vormen & o/d ovale stukken mango plaatsen

-          met de ovale marsepeinbladeren versieren

-          de gevulde rolletjes marsepein i/stukken snijden & met poedersuiker bestrooien

13:15 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marsepein, sushi |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.