19-11-09

EENDENBORST m/paksoi

eendenborst met paksoi

Ingrediënten voor 4 personen:

-          4 eetlepels sojasaus

-          4 eetlepels droge sherry

-          1 eetlepel suiker

-          1 Spaans pepertje, ontpit & fijngesneden

-          2 teentjes knoflook, fijngesneden

-          1 eetlepel geraspte gember

-          2 eendenborsten

-          olie

-          1 eetlepel hoisinsaus (=rode bonenpasta, Aziatische producten i/supermarkt)

-          1 grote of 2 kleine paksoi

 

Bereiding:

-          meng de sojasaus m/d sherry, de suiker & telkens de helft v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember

-          verwijder het vet v/d eend

-          snij het vlees i/plakjes van +/- 1 cm

-          roerbak de eend kort i/olie

-          voeg dan het sojamengsel toe

-          laat even pruttelen & voeg dan de hoisinsaus toe

-          giet het mengsel u/d wok i/e kom

-          maak de wok schoon m/keukenpapier

-          giet er een beetje olie in

-          roerbak dan de i/stukken gesneden paksoi

-          breng op smaak m/d rest v/h Spaanse pepertje, de knoflook & de gember

-          de paksoi is klaar na 2 min.

-          serveer m/rijst

15:34 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: eendenborst, paksoi |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.