20-11-09

LAMSSCHOUDER o/d wijze v/Gascogne

lamsschouder Gascogne

Ingrediënten voor 4 personen:

-          1 flinke lamsschouder (vraag de slager om het been i/3 gelijke stukken te verdelen)

-          14 ansjovisfilets

-          4 knoflookteentjes

-          100 g boter

-          zout & peper u/d molen

 

Bereiding:

-          pel de knoflookteentjes & snij ze doormidden

-          snij vervolgens elke helft over de lengte door

-          steek de stukjes knoflook & 6 doormidden gesneden ansjovisfilets i/d lamsschouder door ze m/d punt v/e mes voorzichtig tussen het vlees & het bot te werken

-          zo voorkom je dat het bloed tijdens de bereiding uit het vlees loopt

-          verwarm de oven voor op 240°C

-          bestrooi het vlees m/peper & e/snuifje zout & zet i/d oven

-          laat 10 min. braden op 240°C

-          draai de temperatuur lager naar 210°C & laat nog 35 min. braden

-          plet de resterende ansjovis & de boter m/e vork door elkaar

-          strijk 10 min. voor het einde v/d braadtijd het vlees met dit mengsel in

00:02 Gepost door manolito | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gascogne, lamsschouder |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.